AR STRIP FEST 25-26.05.2023.

Narodna biblioteka „Sveti Sava“, Centar za kulturu Aranđelovac i Kancelarija za mlade Opštine Aranđelovac, a pod pokroviteljstvom Opštine Aranđelovac organizuju prvi „AR STRIP FEST“ 25. i 26. maja 2023. godine na gradskom trgu u Aranđelovcu.

Dvodnevna manifestacija „AR STRIP FEST“ okupiće ljubitelje devete umetnosti kroz školu stripa, izdavačke izloge, strip-tribine i predavanja.Otvaranje festivala je u četvrtak, 25. maja 2023. godine u 10 časova

„AR STRIP FEST“ organizuje se u cilju da se ova umetnost približi mlađim generacijama i da im pruži priliku da upoznaju dostignuća i mogućnosti stipa kao stvaralačke forme. Festival je i edukativnog karaktera jer se kroz škole stripa, radionice, izdavačke izloge i tribine, omogućava uvid u osnove stripa kao jednog od umetničkih oblika izražavanja i proširivanje znanja iz ove sfere umetničkog stvaralaštva.

Sastavni deo festivala je i sajam stipskih izdavača, a svoja izdanja tokom dva dana predstaviće 10 izdavačkih kuća. Škola stripa namenjena je svim ljubiteljima ove vrste umetnosti, a posebno đacima koji treba da razviju likovnu i literarnu pismenost.      

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *